• EEN BETROUWBARE PARTNER DIE GARANT STAAT VOOR KWALITEIT EN SERVICE!

  • EEN BETROUWBARE PARTNER DIE GARANT STAAT VOOR KWALITEIT EN SERVICE!

Over J. van Raak

Machinefabriek van Raak heeft al decennia lang een gevestigde naam in het vervaardigen van draai- en freeswerk, algemene machinebouw en reparatie werkzaamheden in Midden-Nederland.

Historie
Het begon allemaal in een constructiebedrijf bij van de Hurk aan de Gansstraat in Utrecht. In 1962 kwam het bedrijf van Van Raak naar de Langstraat in Bunnik. In de jaren zeventig specialiseerde Van Raak zich ook in rioolwaterzuiveringsinstallaties.

Ruim twintig jaar zat Van Raak Machinefabriek aan de Langstraat in Bunnik, toen de gemeente hem eigenlijk weg wilde hebben. “De pompinstallaties die wij maken, probeerden we uit in de Kromme Rijn, tot ergernis van de gemeente” aldus Leo van Raak, directeur eigenaar. In 1985 verhuisde het bedrijf naar de Regulierenring in Bunnik.

Tot dan toe werkte Van Raak steeds in opdracht van derden, maar daar kwam verandering in. Van Raak kreeg in 1990 het alleenrecht om een bepaald type waterzuiveringsinstallaties te maken en te verkopen. Leo: “Vanaf dat moment gingen we internationaal. We verkopen inmiddels machines in onder meer India, Polen, de Verenigde Staten. In de VS staan er een paar honderd en in Nederland ongeveer zeshonderd.”

Machinefabriek J. van Raak loopt al sinds jaar en dag op rolletjes, dankzij een gouden team van medewerkers. Van Raak maakt precisie-onderdelen van uiteenlopende materialen, zoals wolfram, kunststoffen, koper, roestvrij staal en gelegeerd staal. Daardoor kan Van Raak met elk probleem uit de voeten. Revisies worden grondig uitgevoerd zodat de klant achteraf niet met nalatigheden wordt geconfronteerd. Voor vaste relaties staat Van Raak dag en nacht klaar!